Wat zijn Bitcoins

Bitcoins, een digitaal betaalmiddel is geboren!

Een bitcoin is een nieuwe soort valuta die sinds de start van 2009 flink in waarde is gestegen. Maar wat zijn nou eigenlijk Bitcoins?

Afgekort BTC (bitcoin) is een ingewikkelde getallenreeks, die mensen met speciale software en hardware kunnen vinden/minen met hun computer. Maar om het makkelijk te houden is het gewoon een nieuwe soort munteenheid zoals de Euro of Dollar, die niet onderhevig is aan inflatie en waar geen overheidsorgaan tussen zit. Velen denken dat BTC de nieuwe wereldwijde valuta wordt om mee te betalen. Op dit moment is het in Nederland mogelijk om bij diverse online bedrijven te betalen met Bitcoins, thuisbezorgd.nl is daar een voorbeeld van.

Een tijdje geleden waren Bitcoins groots in het nieuws, zoals bij Editie NL  en RTL 4. Het was namelijk opmerkelijk dat de BTC koers ten opzichte van de dollar, binnen korte tijd zeer hoog gestegen was.

Maar wat heb ik er precies aan?

Zoals ik al zei is het een digitaal betaalmiddel, waar het gebruik ervan in de toekomst alleen nog maar zal groeien. Bovendien is deze valuta dus niet onderhevig aan dingen als inflatie omdat er geen overheidsorgaan tussen kan zitten, wat in mijn ogen geweldig is! Op dit moment kun je nog niet overal betalen met Bitcoins, maar dat zal in de zeer nabije toekomst zeker wel veranderen.

Hoe kan ik er geld aan verdienen?

Het is mogelijk om zelf Bitcoins te minen, dit houdt in dat je een computer met speciale software laat zoeken naar de Bitcoin reeksen. Dit is echter een zeer traag proces als je dit in je eentje gaat doen met slechts 1 computer. Maar natuurlijk kun je wel minen in een zogenaamde pool, op die manier zal het minen toch wat sneller gaan. Mijn mening er over is dat je best geld kunt verdienen maar dan met het verhandelen van Bitcoins, door eerst Bitcoins in te kopen als de koers laag is en te verkopen als de koers hoog staat. Lijkt me logisch … Maar er zijn ook al websites waarbij je in bitcoins betaald krijgt voor het klikken op advertenties en het aanbrengen van leden, zoals bij andere GPT sites. Bij probitcoin kun je op deze wijze bitcoins verdienen en ontvangen de eerste 2500 leden zelfs 0.05 BTC  gratis (29-11-13 waarde 46 euro).

Digitale portemonnee / BTC wallet

Omdat Bitcoins digitaal geld is, heb je daar ook een digitale portemonnee voor nodig. Meld je bijvoorbeeld aan bij Coinbase en maak een BTC wallet aan.

Maar waar kun je Bitcoins kopen?

Websites die Bitcoins aanbieden schieten op het moment uit de grond, maar pas wel op aangezien er ook veel criminelen actief zijn in deze sector. Ik raad je aan alleen bij betrouwbare websites BTC in te kopen. Zoals bij deze aanbieder

Laat een reactie achter