Waarom artikel marketing geweldig is

Is artikel marketing gewoon weer een tijdelijke trend? Waarom gaan online en offline bedrijven meteen mee met deze nieuwe vorm van marketing?

Artikel marketing is inderdaad geweldig en op dit moment super populair! Maar waarom is dat dan precies?

Als er iets is waar artikel marketing in uitblinkt dan is het wel het geven van een geweldig resultaat voor slechts een fractie van de kosten die je met traditionele vormen van marketing zou maken.
Daarom is het niet vreemd dat artikel marketing nu zo populair is geworden.

Artikel marketing werpt een schaduw over de glamour van traditionele vormen van marketing. Met artikel marketing is er geen miljoenen budget nodig om aan grootschalige marketing te doen. Slechts 1 persoon is nodig om aan artikel marketing te doen en dat kost je (vaak) helemaal niks!

Met artikel marketing creëer je een ideale advertentie mogelijkheid voor je bedrijf. Dit is ook wat vele webmasters proberen te bereiken met artikel marketing als hun primaire promotie middel.

  • Artikel marketing kan door het publiceren in ezines (electronic magazine) een gigantisch publiek aanspreken van duizenden gebruikers.
  • Artikel marketing kan door het publiceren in ezines ook zorgen voor een groter click-through percentage naar je eigen website en je producten.
  • Artikel marketing kan via normale websites ervoor zorgen dat je een groter aantal backlinks verzameld, waardoor je beter gevonden zal worden in de zoekresultaten van Google.

De reden waarom artikel marketing zo effectief is komt doordat een artikel rijk is aan unieke content, die ook nog eens bruikbare informatie geeft aan de lezers. Dit is dus een verschil met meer traditionele vormen van marketing waar er alleen artikelen werden geschreven met als content een beschrijving of promotie tekst. Traditionele advertenties bieden geen bruikbare informatie aan de lezers, wat artikel marketing dus wel kan doen.

Tegenwoordig willen klanten niet alleen een beschrijving van een product. In plaats daarvan willen zij het gehele verhaal erachter horen, zoals waarom hij het product zou moeten kopen en hoe het zal helpen zijn eventuele probleem op te lossen.

De promotionele significantie van artikel marketing komt tot stand doordat de mogelijkheid wordt geboden om bruikbare informatie te schrijven wat tevens een unieke waarde heeft voor Google. Met als gevolg dat je een verhoogd aantal bezoekers naar je site trekt, waardoor je meer sales zal gaan maken.

Wil je een artikel schrijven die meteen opvalt en waar veel bezoekers op af komen? Hier nog een korte tip:

“Grijp de aandacht al in de titel van het artikel”

Veel succes!

Gratis een artikel plaatsen of website delen met afbeelding en beschrijving.

Professionele tools die ervoor zorgen dat je artikelen automatisch op tientallen tot hondereden websites komen te staan:

Artikel Max
Artikel Tornado

Laat een reactie achter