Top 5 WordPress plugins voor SEO

Wat WordPress zo’n krachtig CMS systeem maakt komt vooral door de grote hoeveelheid handige plugins. Er bestaan plugins voor bijna alles! Maar welke plugins zijn handig voor een betere vindbaarheid in zoekmachines zoals Google? Omdat er zoveel plugins zijn, kan het best lastig zijn om net de juiste te vinden. Wij hebben een overzicht gemaakt van de 5 beste WordPress plugins met betrekking tot zoekmachine optimalisatie.

 

1. Seopressor

Dit is een van de beste wordpress plugins met betrekking tot zoekmachine optimalisatie die er op dit moment is. Er zit een handige keyword tool in verwerkt waarmee er automatisch de meest relevante  long tail keywords worden gegenereerd. Je kunt keywords gemakkelijk toevoegen aan je content middels een drag en drop functie. Daarnaast is het mogelijk om je SEO statistieken te controleren en worden alle uitgaande en inbound links gecontroleerd en kun je zelfs heel gemakkelijk een link plakken aan een bepaald woord of zin wat voorkomt in de content van je website. Mede door dit laatste is dit een handige tool voor linkbuilding.

Deze plugin is zeer gemakkelijk in gebruik. Elke keer als je een nieuw bericht gaat plaatsen verschijnt er een venster naast en kun je zien welke keywords er het meest relevant zijn aan de content van het bericht wat je aan het schrijven bent.

2. WordPress SEO door Yoast 

Dit is een zeer complete wordpress plugin om je seo te verbeteren. Wanneer je deze plugin activeert kun je direct beginnen met de rondleiding langs alle mogelijkheden en toepassingen van de plugin. Ook wel handig voor als je nog niet zo thuis bent in WordPress en seo in het algemeen.

Met deze plugin kun je heel gemakkelijk de titel en meta-gegevens van elk bericht of pagina aanpassen. Je kunt daarbij ook alvast een preview zien van hoe het bericht er in Google uit zal komen te zien. Maar dat is pas het begin van de uitgebreide mogelijkheden van deze plugin. Zo kun je heel gemakkelijk:

  • Een pagina of bericht optimaliseren voor een bepaald keyword
  • Robots.txt en .htaccess bestanden bewerken
  • Automatisch genereren van XML sitemaps en toevoegen aan zoekmachines
  • Mogelijkheid om canonical url in te stellen
  • Social Media omschrijving van een bericht bewerken
  • Facebook Opengraph meta-gegevens
  • Analyseren van een bericht of pagina

Zoals je ziet een van de meest uitgebreide WordPress plugins met betrekking tot zoekmachine optimalisatie van dit moment!

3. Google XML Sitemaps 

Deze plugin spreekt voor velen waarschijnlijk voor zich. Met deze plugin kun je automatisch een sitemap aan laten maken die aan zoekmachines wordt verzonden. Daardoor hoeft de crawler je website niet meer af te zoeken naar nieuwe content, maar laat je het zelf al aan de zoekmachine weten zodat je nieuwe berichten direct worden geindexeerd. Maar als je een van de bovenstaande plugins al gebruikt, heb je deze plugin niet echt nodig.

4. SEO localize 

Met deze plugin kun je heel gemakkelijk je pagina’s en berichten analyseren en krijg je een overzicht van relevante keywords. Je kunt zelfs je content door een spinner halen zodat het bericht zelf relevanter zal worden met de gebruikte keywords. Bovendien kun je unieke content genereren met de spinner software, wat best uniek is voor een wordpress plugin.

5. SEO Friendly Images

Deze plugin kan automatisch ALT en Title attributen toevoegen aan afbeeldingen op je site die daar nog niet van voorzien zijn. Door juiste ALT en Title attributen aan afbeeldingen toe te voegen zorg je automatisch voor een betere vindbaarheid binnen zoekmachines. Omdat het een automatisch proces is, hoef je dit zelf ook nooit meer handmatig te gaan doen.

Laat een reactie achter