10 Stappen om succesvol verkoper te worden op Ebay

Dus, jij wilt ook een succesvolle verkoper worden op Ebay? Hier volgt een simpel tien stappenplan om succesvol te worden als Ebay verkoper.

Stap 1: Identificeer je markt. Ga rustig kijken welke producten er wel en welke er niet goed verkopen. Alle informatie die je verzameld kan in een later stadium nog van pas komen dus houd alles goed bij. Ga vooral op zoek naar producten die blijvend goed verkopen, er zijn binnen elke markt wel een paar van die producten die gewoon goed verkopen.

Stap 2: Houd je concurrenten goed in de gaten. Voordat je geld gaat investeren, kijk waar andere verkopers binnen jouw markt zich mee bezig houden, welke verkoop strategie zij gebruiken. Let vooral op eventuele gebreken in hun aanbiedingen/producten, want daar kun jij je voordeel mee doen.

Stap 3: Vind een product. Zoek een leverancier van een product wat je zou willen verkopen. Vergelijk de prijzen van de leverancier met de prijzen op Ebay, mocht je niet meteen een geschikte leverancier vinden, zoek dan verder tot je er een vind waarvan de prijzen laag genoeg uitvallen om er geld aan te verdienen op Ebay.

Stap 4: Begin klein. Ga niet proberen om al je ideeën direct uit te werken. Begin langzaam aan met niet teveel producten en kijk hoe alles verloopt. Je leert gaande weg hoe je alles het beste aan kunt pakken.

Stap 5: Test en herhaal. Blijf verschillende strategieën proberen tot je er een vindt die voor je werkt. En blijf dat dan herhalen en herhalen.

Stap 6: Maak een bedrijfsplan. Een bedrijf of marketing plan hoeft geen officieel document te worden. Gewoon een aantal pagina’s waarin je voor jezelf belangrijke punten naar voren laat komen zoals de markt waar je in zit, wie je concurrenten zijn, welke strategie je gebruikt, wat de sterke en zwakke kanten zijn van je bedrijf (SWOT).

Stap 7: Investeer en breid uit. Dit is het moment om geld te investeren. Koop een voorraad, en begin tijd te investeren in je bedrijf. Plaats een doelstelling voor het aantal sales per week, die je elke week verhoogd.

Stap 8: Maak het officieel. Wanneer je een omzet van een aantal duizend euro hebt behaald, dan is het tijd om jezelf te registreren als bedrijf. Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel.

Stap 9: Automatiseer. Nu is het tijd om een aantal dingen te automatiseren. Zo kun je software gebruiken die automatisch een bericht stuurt wanneer een klant een bestelling plaatst of betaald. Door gebruik te maken van dit soort software heb je meer tijd over voor andere, meer belangrijke zaken.

Stap 10: Geef nooit op. Ook al lijkt het er misschien op dat alles fout gaat, stop niet voordat je geslaagd bent. Als je jezelf blijft focussen en blijft werken tot je slaagt, zal je het als een doorbraak van jezelf zien wanneer het je alsnog lukt!

Wanneer je meer thuis bent in het gebruik van Ebay, dan kan het weleens zijn dat je gaat denken dat je beter kan stoppen met je huidige baan om part-time op Ebay te gaan verkopen.

Veel succes!

Laat een reactie achter