Stappenplan geld verdienen met een website 1

Voor iedereen die graag wat geld via internet zou willen bijverdienen heb ik een stappenplan gemaakt. Zelfs al heb je nog geen eens een website, ik zal je tips geven hoe je het beste kunt starten.

Stap 1: Kies je niche 

In deze eerste stap moet je jezelf afvragen wat jou eigen interesses zijn, of waar jij gewoon veel vanaf weet. Dat kan van alles zijn. Zit je bijvoorbeeld op een sport en weet je daar veel over te vertellen, of heb je een bepaalde hobby waar je alles over weet, heb je een interesse in een bepaalde diersoort en kun je daar uren over praten. Het is in ieder geval belangrijk dat je iets kiest wat je leuk vind en wat bij je past, dan is het ook leuker en gemakkelijker om daar een website of blog over te maken.

Stap 2: Controleer de concurrentie op de markt

Wanneer je een onderwerp hebt gevonden wat bij je past, ga je op internet zoeken naar websites die hetzelfde onderwerp delen. Ga kijken hoeveel concurrentie er heerst. Zijn er miljarden websites over het onderwerp wat je gekozen had, dan is het wellicht verstandig om een ander onderwerp te kiezen. Het is van belang dat er niet teveel websites zijn die hetzelfde onderwerp als jou delen, omdat je dan niet vindbaar wordt via zoekmachines zoals Google.

Stap 3: Kies een passende domeinnaam 

Nadat je de voorgaande stappen met succes afgehandeld hebt, is het tijd dat je een domeinnaam kiest die goed past bij hetgeen wat je op je website aan gaat bieden. Zorg ervoor dat het een redelijke unieke naam is, die niet te vaak gebruikt wordt of die teveel lijkt op een naam van je concurrent. (Je zou wel een naam kunnen kiezen die al vaak gebruikt wordt door je concurrenten, maar dan moet je flink wat verstand hebben van SEO om toch bovenaan in Google te komen. Dit is voor beginners in de internet marketing niet aan te raden)

Stap 4: Kies een hosting provider voor je website en sluit je domeinnaam af

Zoals je wellicht in voorgaande posts van mij hebt kunnen lezen, ben ik van mening dat veel mensen veel te veel betalen voor hosting, ook ik ben daar zelf ooit de dupe van geweest. Daarom heb ik voor jou de beste en meest voordelige hosting providers gevonden van Nederland. Ik raad iedereen vooral Versio aan, omdat zij een eerlijke en vooral grote hosting provider zijn in Nederland en Belgie met 53.000 tevreden klanten, waar ik er zelf een van ben.  Ik heb nog nooit problemen gehad met deze host en wanneer je vragen hebt, wordt je snel en goed geholpen door de klantenservice.

Er bestaat wel nog een andere voordelige hosting provider namelijk Budget Webhosting, waar ik ook een website gehost heb, maar ik iets minder tevreden over ben. Echter krijg je voor een heel laag bedrag wel heel veel dataverkeer en opslagruimte.

Vind je het geen probleem om wat meer, dan zou je nog kunnen kiezen voor Yourhosting, via de widget in de sidebar aan de rechterkant van deze website kunt u meteen controleren of uw domeinnaam beschikbaar is en direct een bestelling plaatsen.

De keuze is vooralsnog voor jezelf, maar ik blijf zeggen dat ik vooral Versio aanraad als webhosting provider. Zowel Joomla, WordPress, Magneto of een forum.

Stap 5: Plaatsen van content

Nadat je een domeinnaam en webhosting hebt geregeld, wordt het tijd dat je content gaat plaatsen op je nieuwe website. Ik raad je trouwens aan om een WordPress website te maken wanneer je van plan bent veel artikelen te schrijven omtrent je gekozen onderwerp of niche.

Maak diverse artikelen, die je eventueel met de wordpress scheduler op bepaalde tijden, dagelijks laat plaatsen. Het is namelijk beter voor je vindbaarheid als er dagelijks nieuwe artikelen op komen, in plaats van 10 op 1 dag en de rest van de week niks meer. Zorg ook dat je goed gebruik maakt van tags en keywords, meer informatie daarover en over basis seo van je website is ook hier te vinden.

Stap 6: Plaatsen van Google Adsense advertenties 

Maak een account aan op www.google.nl/adsense. Plaats de code’s van Adsense op opvallende locaties op je blog of website. Meer informatie daarover is hier te vinden.

Stap 7: Maak gebruik van affiliate programma’s zoals tradetracker en daisycon

Naast Adsense advertenties kun je ook gebruik maken van websites zoals tradetracker en daisycon. Bezoek beiden websites en kijk of je er iets mee kunt.

De laatste stap 8: Promoot je website

Zorg ervoor dat je website onder de aandacht wordt gebracht. Maak gebruik van social media zoals Facebook en Twitter. Bekijk ook onze tips over website promotie via deze link.

Wil je zoveel verdienen dat je nooit meer hoeft te werken?

Indien dat je doel is, raad ik je aan om deel te nemen aan een verdienmodel. Ik raad de volgende verdienmodellen aan waarbij je de mogelijkheid krijgt om een passief inkomen op te bouwen:

Het miljonairs model
Internet Geheimen
Geld Gorilla 
PPV Onthuld

One comment on “Stappenplan geld verdienen met een website

  1. Pingback: Marketing

Laat een reactie achter