Hoe verdien je meer met Google Adsense advertenties 2

Website bezoekers omzetten in Adsense bezoekers

Indien je al een tijdje Google Adsense advertenties op je site hebt staan, ga je uiteindelijk toch denken dat je veel meer zou kunnen verdienen als wat je nu doet. En in 99,99% van de gevallen klopt dat inderdaad! De meeste mensen raken gefrustreerd als ze de verwachte bedragen niet weten te genereren.

Gelukkig zijn er veel manieren om verkeer of bezoekers om te zetten in Adsense verkeer en ik laat je een korte lijst zien met diverse beschrijvingen van deze manieren.

Het eerste wat je zou moeten doen is het updaten en aanpassen van de content op je site. Bij sommige websites is dat makkelijker dan bij anderen soorten sites zoals een forum maar weet dat het veel mensen lukt om een ‘cash cow’ te maken van hun website, waar dagelijks veel geld binnen stroomt.

Om te beginnen is het verstandig om eerst eens goed te kijken naar de keywords van je website. Dit is een basis techniek van SEO (zoekmachine optimalisatie) wat bekend staat als keyword density checker. Een handige tool daarvoor is te vinden op http://www.metatags.nl/keywords-analyse/meta.pl

Maak daarna een lijst van die keywords en gebruik de Google Adwords Sandbox om woorden te vinden die het waarschijnlijk beter zullen doen dan die je op dit moment in gebruik hebt.

Probeer vanaf dat moment jezelf te concentreren op het plaatsen van content die aansluiten bij de keyword suggesties. Plaats deze keywords regelmatig in artikelen en gebruik ze als anchor tekst bij links. Ga alleen niet overdreven gebruik maken van deze keywords anders verander je al snel in een spammer wat geen goede gevolgen voor je vindbaarheid in Google zal hebben.

Door deze stappen te ondernemen zal je al meer geld verdienen met je advertenties. Vooral ook omdat door het plaatsen van dit soort content, je andere advertenties op je site krijgt die beter scoren bij je bezoekers en er dus vaker op geklikt wordt.

Het is ook van belang dat je nieuwe pagina’s blijft toevoegen aan je website. Dit is van belang omdat hoe meer pagina’s met content je hebt, des te groter de kans wordt dat er meer hits komen op je advertenties.

Ook is het belangrijk dat je de juiste formaten Adsense banners kiest en deze op de beste locaties plaatst. Over dit onderwerp alleen al kan ik een heel artikel schrijven, maar wat nu even van belang is om te weten zijn de top 3 Adsense formaten en dat zijn: 336×280 large rectangle, 300×250 medium rectangle en 160×600 skyscraper.

Zorg er ook voor dat je de juiste kleuren kiest voor de Adsense blokken. Want maak je de kleuren te verschillend van je eigen website, zien mensen het als reclame die niks te maken hebben met de website zelf.

Zorg er ook voor dat je de Adsense advertenties op de juiste plekken plaats. De beste plek is vlak voor het begin van de content van je website.

Pagina’s met hele lange stukken tekst kunnen beter gebruik maken van de skyscrapers, omdat bezoekers deze advertentie langer in hun blikveld zullen hebben. Heb je een nieuws website, dan is het verstandig om de advertentie onderaan het bericht te plaatsen, omdat mensen daar klaar zijn met lezen en op zoek gaan naar iets anders om te doen.
Je kunt het beste meerdere Adsense blokken gebruiken als je veel tekst op je pagina hebt. Maar zorg er wel voor dat je het niet overdrijft omdat dat er weer voor kan zorgen dat je juist een lagere CTR (click-through) krijgt.

Let wel goed op dat je de regels van Adense met betrekking tot klik fraude goed naleeft. Zorg ervoor dat het niet lijkt alsof je mensen aanmoedigt om op je advertenties te klikken. Dat kan namelijk als gevolg hebben dat je account wordt geblokkeerd.

Natuurlijk zijn er nog meer manieren om aan meer Adsense bezoekers en kliks te komen, maar deze tips zullen je alvast op weg helpen om je inkomen te maximaliseren.

2 thoughts on “Hoe verdien je meer met Google Adsense advertenties

  1. Pingback: Gratis geld verdienen met bloggen | Verdienonlinegeld.info Makkelijk en snel geld verdienen op internet

  2. Pingback: Stappenplan geld verdienen met een website | Verdienonlinegeld.info Makkelijk en snel geld verdienen op internet

Laat een reactie achter