Kwetsbaarheden Bitcoin pas volgende week verholpen

‘Kwetsbaarheden bitcoin pas volgende week verholpen’
Het beveiligingslek in bitcoin-software zal pas volgende week zijn verholpen. De waarde van de digitale munt kelderde de afgelopen week in verband met het lek.

Dat zegt een Gavin Andresen van de Bitcoin Foundation vrijdag tegenover de Wall Street Journal.
“Het zal twee tot drie dagen duren om de code te schrijven, iets langer om het te testen en onszelf er van te overtuigen dat we daarmee niet iets anders kapotmaken”, aldus Andresen, die het team van vijf programmeurs leidt.

Vorige week kwamen de problemen aan het licht door een lek bij de grootste bitcoin-wisseldienst, Mt. Gox. Als gevolg daarvan zakte de waarde van de bitcoin binnen een aantal dagen van 700 euro naar zo’n 380 euro.

Gemanipuleerd

Door het lek kunnen transacties naar derden gemanipuleerd worden. Als dat snel genoeg gedaan wordt, lijkt het voor de software alsof de bitcoin nooit is verstuurd terwijl dat wel het geval is. De bitcoin kan dan nogmaals worden uitgegeven. Volgens de Bitcoin Foundation ligt het niet aan de bitcoin-software, maar aan de manier waarop transacties door Mt. Gox worden verwerkt.
Mt. Gox doet ook zijn best om de problemen te verhelpen, meldt de krant. Binnenkort zal het een nieuw identificatiesysteem introduceren, dat het manipuleren moet tegengaan.

Bron: nu.nl

 

Laat een reactie achter