Hoe werkt geld verdienen op internet

Hoe gaat geld verdienen op internet in zijn werk?

 
Je hoort het steeds vaker, mensen die flinke bedragen verdienen via internet. Vaak zijn dit zelfs ook nog eens jongeren, die in sommige gevallen veel meer verdienen dan hun ouders. Maar hoe kan je eigenlijk geld verdienen op internet?

Internet Marketing

Geld verdienen op internet kun je doen door webshop te beginnen, maar wij gaan het nu alleen maar hebben over geld verdienen met internet marketing, omdat dat iets is wat veel mensen nog niet begrijpen. Met internet marketing hoeft het namelijk niet zo te zijn dat je producten verkoopt, in de meeste gevallen ben je meer een promoter van producten die vaak van iemand anders zijn. Daarnaast zijn er ook veel mensen die zich alleen maar focussen op Google en de vindbaarheid van een website, waar ze geld kunnen verdienen aan het tonen van advertenties van bijvoorbeeld Google Adwords of Tradetracker. Kortom internet marketing is een heel breed begrip.

Vormen van internet marketing

 
Zoals ik al zei, bestaan er veel vormen van internet marketing. Ik geef je uitleg over de meest voorkomende vormen.
Affiliate Marketing
Bij deze vorm functioneer je meer als een promoter dan als een verkoper. Je hebt (meestal) een eigen website waar je informatie aanbied over een bepaald onderwerp (niche). Op die website plaats je advertenties of schrijf je een artikel over een affiliate product. Wanneer een bezoeker via jouw affiliate link een product koopt, ontvang jij een percentage van het aankoopbedrag. Vaak liggen deze percentages tussen de 10% en 50%.
Email Marketing
Deze vorm van internet marketing wordt veel samen gebruikt met affiliate marketing. Wanneer je van email marketing gebruik maakt, heb je vaak een website waar je een bepaald product op aanbied, maar je krijgt dan pas toegang tot het product als je een email adres achter laat. Zo’n pagina noemen we een lead capture page. Je verzameld als het ware email adressen in een database en gebruikt die om je eigen of affiliate producten te promoten. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van een autoresponder, hiermee kun je automatisch emails laten versturen op het moment dat iemand het formulier gebruikt om zijn email adres achter te laten.
Zoekmachine Marketing
Wanneer je een website hebt, wil je natuurlijk dat mensen je site bezoeken. Maar dat is nog niet zo gemakkelijk als het lijkt. Je zal je website moeten optimaliseren zodat zoekmachines zoals Google je website goed kunnen vinden. Wanneer je met een website bovenaan staat in Google, kun je hier veel geld mee verdienen. Je kunt advertenties plaatsen die per view, click, lead of sale worden betaald zoals met Google Adsense of Tradetracker. Want wanneer je super vindbaar bent, komen er heel veel bezoekers (afhankelijk van je onderwerp) en zou je alleen al aan advertentie inkomsten tientallen euro’s per dag kunnen verdienen. Wanneer je meerdere website hebt die hoog scoren in zoekmachines, zal dat bedrag alleen maar hoger worden. Dit is alleen wel de meest ingewikkelde vorm van internet marketing die er is. Je zal veel moeten leren over HTML/PHP, Google updates, linkbuilding en de techniek achter de zoekmachine optimalisatie, die niet gemakkelijk is.
Content Marketing
Vergelijkbaar met zoekmachine marketing, omdat je eigenlijk hetzelfde doet, maar je gaat nu uit van de gedachte “Content is King”. Google houdt namelijk van websites met veel content, die regelmatig updaten en nieuwe berichten plaatsen. Meestal maken deze mensen gebruik van een blog met een WordPress CMS. Je gaat gebruik maken van long-tail keywords in de titels van je berichten. Mensen die gebruik maken van deze strategie, verdienen hun geld meestal aan advertenties die zij plaatsen, vaak zijn dat Google Adsense advertenties.
Artikel Marketing
Dit is eigenlijk een vorm van internet marketing die gebruikt wordt om het aantal backlinks te vergroten, een linkbuilding proces dus die ervoor moet zorgen dat een bepaalde website beter vindbaar wordt in zoekmachines. Maar je kunt ook artikelen schrijven over een bepaald affiliate product om dat vervolgens te plaatsen op verschillende artikel sites. Omdat deze websites vaak een hoge pagerank hebben en dus zelf goed vindbaar zijn, kun je er wel wat sales uit halen maar eigenlijk is artikel marketing daar niet zo geschikt voor.
Social Media Marketing
Facebook, Twitter, Youtube en Instagram zijn allemaal sociale media platformen waar je flink wat geld aan kunt verdienen. Je moet social media eigenlijk zien als promotie middel. Je kunt met social media heel erg veel mensen bereiken en dat is ook wat het zo krachtig maakt. Daarnaast is social media belangrijk voor marketeers die zich bezig houden met zoekmachine optimalisatie, omdat het de vindbaarheid van je website sterk van verbeteren. Meestal gebruik je social media marketing om je eigen producten, website of webshop te promoten, maar er zijn ook veel mensen die het gebruiken om affiliate links te promoten.

Verdienmodellen

 
Ook al weet je nu hoe je het geld verdienen op internet in zijn werk gaat, om er zelf echt aan te beginnen en om er succesvol mee te worden is een ander verhaal. Daarom zijn er tegenwoordig steeds meer online verdien methodes. Deze methodes zijn gemaakt door succesvolle internet marketeers die hun manier van geld verdienen met je delen. Ze leren je stap voor stap hoe je geld kunt verdienen, zodat je hun methode eigenlijk alleen maar na hoeft te doen.
Maar er zijn erg veel van deze verdienmodellen dus hoe weet je nu welke er wel en welke er niet werkt? Ik zal je vast op de juiste weg wijzen. Hier volgt een top 3 van de beste methodes om mee te beginnen.
1. Miljonairs Model
2. Geld Gorilla Geheimen
3. Grof Geld Geheim

Laat een reactie achter