Het combineren van email marketing met andere vormen van marketing

Of je er nu voor kiest om je marketing online of offline te doen, een bepaald aspect zal niet veranderen. En dat is namelijk het concept dat er geen marketing strategie is die net zo effectief is als het combineren van verschillende marketing strategieën. Dit wil niet zeggen dat je nu alle mogelijke vormen van marketing moet gaan gebruiken. In plaats daarvan doe je er wel verstandig aan om verschillende vormen van marketing toe te passen om je bedrijf te promoten omdat het je een nieuw perspectief zal bieden om op die wijze je doelstellingen te behalen.

In dit artikel gaan we de onderzoeken hoe belangrijk het precies is om email marketing te combineren met andere vormen van (internet)marketing, om zo een succesvolle marketing campagne op te zetten. En zullen wij advies geven over het gebruiken en inzetten van verschillende marketing strategieën.

In de wereld van de marketing is het altijd beter om meerdere strategieën tegelijkertijd toe te passen en vaak wordt dit dan ook gedaan door verschillende bedrijven. Natuurlijk kan het zijn dat je nu al succes hebt met je bedrijf, terwijl je maar gebruikt maakt van een enkele marketing strategie, maar dat wil niet zeggen dat er niet nog veel meer geld binnen kan stromen door het toepassen en combineren van de juiste marketing strategieën. Als bedrijf zou je bv je bereik wat kunnen vergroten door het plaatsen van website banners op diverse plekken, aanmelden bij een affiliate marketing campagne of natuurlijk aan artikel marketing en seo kunnen doen. Al deze mogelijkheden zullen er in ieder geval voor zorgen dat er een blijvende stroom van bezoekers op uw websites terecht komt.

Als een alternatief zou je zelfs email marketing kunnen combineren met traditionele vormen van marketing zoals radio reclame, tv reclame en geprinte media zoals folders en flyers. Want ondanks dat deze vormen van marketing niet online zijn, wil dat natuurlijk niet zeggen dat je er als bedrijf niet beter van zal worden. Bovendien is het zo dat je via online en offline marketing gezamenlijk een veel groter publiek kunt aanspreken.

Andere populaire vormen van marketing in combinatie met email marketing zijn website banner advertenties en het deelnemen aan een forum of community die met uw product, dienst of bedrijf te maken hebben. Dit zijn allemaal online activiteiten die los van elkaar niet zo heel veel doen. Maar wanneer deze activiteiten gecombineerd worden, is het mogelijk om je bedrijf op een krachtige manier naar buiten te dragen. Je kunt e-mails versturen met daarin bruikbare en handige informatie over je producten of diensten. Je plaatst vervolgens diverse banners op websites die bezocht worden door je doelgroep en doet mee in een forum of community website die met je bedrijf te maken heeft en geeft potentiële klanten daar handige tips waardoor je uiteindelijk het respect van de mensen daar voor je zal winnen, waardoor het gemakkelijker voor je zal worden om je producten kwijt te raken. Ook al zijn eventuele klanten niet direct op zoek naar hetgeen wat jij aanbied, door het zien van je bedrijfsnaam zal dat een “branding” effect met zich meedragen. Branding is een essentieel proces waar klanten de naam van een bepaald bedrijf zo vaak zien dat ze sneller een aankoop zullen doen bij dat bedrijf als ze een product wat zij aanbieden nodig hebben.

Als je van plan bent om meerdere vormen van marketing tegelijk toe te passen, dan moet je er van bewust zijn dat het moeilijk is om te evalueren hoe effectief elke strategie geweest is. Wanneer je alleen een enkele vorm van marketing gebruikt, kun je snel genoeg zien dat er een verhoging van het aantal verkopen zijn nadat er iets is aangepast in de gebruikte strategie en is dit gevolg dus te wijten aan die verandering. Wanneer je gebruikt maakt van meerdere vormen van marketing tegelijkertijd, is het heel moeilijk om te bepalen welke strategie welk effect heeft veroorzaakt. Indien je een beter zicht wilt hebben op het effect van je gebruikte strategieën, zou je klanten een vragen formulier in kunnen laten vullen, of bij elke bestelling de korte vraag: “Hoe bent u hier terecht gekomen”.

 

Laat een reactie achter