Geld verdienen met het ontwerpen van website templates

Ben jij een beetje goed met CSS, HTML en wellicht photoshop. Dan kun jij hier je geld mee verdienen!

Tegenwoordig komen er steeds meer websites bij die onder andere WordPress en Joomla software gebruiken. En iedereen die een website begint wil natuurlijk een thema die bij het onderwerp van de website past. Er zijn niet veel mensen die zelf een hele website of template in elkaar kunnen zetten, dus zijn ze wel afhankelijk van de thema’s die op internet worden aangeboden, zowel gratis als betaalde premium thema’s. Speel daar goed op in en ontwerp verschillende templates.

Je doet er ook slim aan om voor elke niche een template te maken. Zo kun je templates maken speciaal voor een bepaald beroep of bedrijf. Denk hierbij aan:

  • Tandarts
  • Dokter
  • Psycholoog
  • Voedingsdeskundige
  • Autohandelaar

En zo zijn er nog wel meer te verzinnen.

Waar verkoop je dan je templates?

Als je slim bent maak je voor jezelf een website waar je al je templates op aan kunt bieden. Waar bezoekers ook een demo van een template kunnen bekijken. Daarnaast kun je templates verkopen aan websites zoals:

Themeforest
Templamatic
Buystockdesign
Sitepoint
Ebay

Hoeveel kun je ermee verdienen?

Het ligt er een beetje aan hoe goed je bent in templates ontwerpen. Wanneer je zeer professionele templates weet te maken, dan kun je daar al snel tussen de 40 en 80 dollar voor vragen. Voor een simpel ontwerp kun je alsnog tussen de 10 en 30 dollar vangen.

Natuurlijk is dit niet iets wat iedereen kan, maar mocht je wel thuis zijn in CSS en HTML, dan is dit een geweldige manier om geld te verdienen.

Laat een reactie achter