Geld verdienen met gamen in een virtuele wereld

Echt geld verdienen in de virtuele wereld van Second Life

Het bestaat al enkele jaren, de virtuele wereld van Second Life, wat meer is dan alleen een spel of MMORPG. Second Life is een virtuele werkelijkheid, wat eigenlijk heel erg veel lijkt op de echte wereld.

 

Virtueel geld verdienen 

Net als dat je in de echte wereld zal je in Second Life geld nodig hebben om verder te komen. Je kunt geld ook gebruiken om je virtuele personage een leuke outfit te geven of een mooie woning te kopen. En net als in de echte wereld zal je dus geld moeten gaan verdienen, in Second Life noemen ze dat “Linden Dollars”.  Ook in Second Life zal het nodig zijn om een baan te zoeken om daar je geld mee te verdienen. En net als in het echte leven heb je bepaalde skills nodig om aan een baan te komen. Maar anders als in MMORPG spellen zoals World of Warcraft, heb je geen mogelijkheid om bepaalde skills te trainen of te levelen. Je gebruikt de skills die je in het echte leven hebt in Second Life om aan een baan te komen. Zo kun je ervoor kiezen om als verkoper van een virtuele winkel te functioneren, waar andere spelers dingen zoals kleding kunnen kopen. Ook kun je een wat meer professionele aanpak nemen en een baan nemen als makelaar of architect, waar je echt veel geld mee kunt verdienen. (klik hier voor meer informatie over banen)

Virtueel geld uit laten betalen in echt geld

Maar natuurlijk gaat het ons niet om virtueel geld, maar om echte knaken. En dit is ook wat Second Life zo speciaal maakt, je kunt je Linden Dollars namelijk uit laten betalen in echt geld! Natuurlijk is de waarde van Linden Dollars veel lager dan echt geld, namelijk tussen de 250 en 300 Linden Dollars met een waarde van $1,-. Maar vooralsnog is er een groep mensen actief op Second Life die een maandelijks inkomen van meer dan $1000,- genereren.

Geld verdienen in Second Life

Geen manier om rijk te worden wel leuk om bij te verdienen

Je gaat waarschijnlijk niet heel erg rijk worden wanneer je gebruik maakt van Second Life, maar het is wel een leuke plek om mensen te ontmoeten en je kunt er een leuk bedrag aan bijverdienen. Maar heb je bepaalde animatie skills en kun je 3D objecten ontwerpen of programmeren? Dan heb je wel een grote kans om er flink wat geld aan te verdienen.

Conclusie

Het is leuk om eens te proberen, misschien wat nieuwe mensen te ontmoeten en op avontuur gaan in de toch wel grote virtuele wereld van Second Life. Het aanmaken van een account is gratis, dus probeer het eens.

Laat een reactie achter