Gebruik maken van relevante keywords

Hoe optimaliseer je een website met relevante keywords?

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, hoe belangrijk het is voor een internet marketeer om te weten welke marketing keywords hij zou moeten gebruiken voor zijn producten, en hoeveel de concurrentie wil betalen voor dezelfde keywords. Dit lijkt wellicht op een gecompliceerd proces, maar dat is het juist niet. In dit artikel bespreek ik 3 gratis te gebruiken websites en tools die alle internet marketeers kunnen gebruiken om informatie te vinden.

Laten we eerst beginnen met keywords. Wanneer ik zeg “Keywords”, refereer ik natuurlijk naar marketing keywords. Dit zijn woorden die door je potentiële klanten gebruikt worden om jouw product te omschrijven. Dit zijn dezelfde woorden die iemand in zou typen bij Google om zo jouw producten te vinden.

Als je een internet onderneming of website hebt en weet niet welke marketing keywords bij jouw website passen, dan heb je een groot nadeel ten opzichte van je concurrenten. Waarom? Omdat je klanten voor je neus weg worden gehaald. Want je concurrent zal waarschijnlijk wel weten welke keywords hij moet gebruiken, en deze zullen afgestemd zijn en terugkomen in al zijn advertenties.

Wanneer een zoekmachine je website gaat afzoeken, zoekt de crawler naar tekst op jou website die hij kan indexeren en gebruiken om je content te beschrijven. Wanneer je website niet de juiste keywords heeft, dan zal je site waarschijnlijk niet eens opduiken bij de zoekresultaten van Google.
Daarom moet elke website eerst worden geoptimaliseerd door gebruik te maken van relevante keywords die de meeste mensen gebruiken om een bepaald product te zoeken die jij aanbied.

Een ander voorbeeld waar het van groot belang is dat je weet welke keywords je moet gebruiken is wanneer je gebruik gaat maken van Pay-Per Click (PPC) advertenties. Pay-Per Click wordt vooral gebruikt bij het zoeken in zoekmachines. Wanneer iemand op de advertentie (link) klikt wordt er meestal een aantal cent betaald door de adverteerder. Je advertentie verschijnt bij zoekresultaten wanneer iemand op een bepaald keyword zoekt. De zoekmachine kijkt welke keywords er gerelateerd zijn aan PPC advertenties, en laat er een zien die het meest relevant is. Zoek zelf maar eens iets op in Google, aan de rechterkant zie je meteen advertenties verschijnen, dat zijn dus de zogenaamde PPC advertenties.

Laten we nu eens het proces bespreken waar je snel en gemakkelijk goede keywords kunt vinden voor je websites.

Ga naar de Google Adwords keyword tool https://adwords.google.com/select/main?cmd=KeywordSandbox
Plaats een aantal keywords in de tekstbox waarvan je denkt dat mensen daarop zoeken wanneer zij een bepaald product willen vinden. Wanneer je klaar bent klik je op “Submit”. Je krijgt nu een lijst te zien van synoniemen van de keywords die je opgegeven had. Bewaar de keywords die je kunt gebruiken.

2 Ga naar http://www.overture-seo-tool.com/

Plaats nu elke keyword die je bewaard had, klik dan op de knop aan de rechterkant. Nu kun je zien wat de meest populaire keywords zijn.

Door gebruik te maken van de 2 stappen hierboven, krijg je een hele lijst van keywords die je kan gebruiken om je website te optimaliseren. Let wel op, de website van de 2e stap is vaak overbelast en het kan even duren voordat de website is geladen.

Laat een reactie achter