Fairplay en transparantie bij affiliate marketing

Branchevereniging Platform Affiliate Netwerken (PAN) presenteert een code of conduct voor het ontdubbelen van transacties en conversieattributie. De richtlijnen moeten het meten, ontdubbelen en toewijzen van transacties door adverteerders aan uitgevers, transparanter en eerlijker maken. 

De gedragscode werd geformuleerd door PAN-leden Affiliate4you, affilinet, Daisycon/Paxz, Tradedoubler en Zanox. Het bevat spelregels die adverteerders, uitgevers en netwerken helderheid moeten verschaffen. De branchevereniging ziet de code als een stap om performance advertising te professionaliseren.

De PAN is te spreken over de ontwikkeling richting conversieattributie, het belonen van meerdere uitgevers voor hun bijdrage aan een transactie door een adverteerder. Maar de branchevereniging ziet ook dat conversieattributie in veel gevallen nog niet correct wordt uitgevoerd.

Bij het veel toegepaste ‘last cookie counts’-principe (lcc) krijgt de laatste uitgever die een bezoeker naar een adverteerder heeft de vergoeding voor de gemeten transactie. Adverteerders kunnen de gemeten transacties nadien controleren. Deze controles en het bijbehorende ‘ontdubbelen’ van transacties kunnen mis gaan, bijvoorbeeld door onervarenheid of technische beperkingen. De code of conduct moet hier duidelijkheid verschaffen, zodat alle partijen op de hoogte zijn van de regels voor het controleren en afkeuren van transacties.

De gedragscode is hier te bekijken.

Bron: Customer Talk

 

Laat een reactie achter