Beginnen met een webshop hoe onderscheid u zich van uw concurrenten

concurrenten

Het volgende punt is hoe u uzelf gaat onderscheiden van uw concurrenten.
Onderzoek hoe uw concurrenten omgaan met dingen als service, acties, eventuele kortingen en probeer erachter te komen wat de klanten van die webshop vinden van al deze aspecten. Focus je vooral op de grote concurrenten zoals bv voor multimedia bol.com. Op veel grote webshops hebben klanten namelijk ook de mogelijkheid om reacties achter te laten over de producten of de service. Bekijk deze (negatieve) reacties goed, en pas uw eigen beleid hierop aan.

Verzin acties / sales promotions.

Ook is het slim om zelf leuke acties te verzinnen voor klanten, en regelmatig (bv elke maand) een product in de aanbieding gooit. Oriënteer jezelf eerst op je concurrenten zodat je een beter beeld krijgt hierop, en uiteraard inspiratie voor eigen sales promotions.

Klantenbinding.

Klantenbinding is het volgende punt, aangezien het uw bedoeling is dat mensen niet één keer iets bij uw webshop kopen, maar natuurlijk (regelmatig) terug komen voor uw (andere) producten. U kunt dan een soort digitaal pasjes systeem introduceren of bv een code die elke klant ontvangt na aankoop van een product, waardoor ze de keer erop korting ontvangen. Ik raad ook zeker aan om elke klant een account aan te laten maken, al werkt dit ook voor een deel wellicht negatief. Want de consument zit er heel waarschijnlijk niet op te wachten om steeds bij aankoop van een product online een account daarvoor aan te maken, sommige zijn vaak bang voor het ontvangen van spam mail naderhand. Maar aan de andere kant, wanneer mensen eenmaal een account bij uw webshop hebben aangemaakt zullen ze op het moment dat ze een product nodig hebben die u aanbied op uw webshop, voor het gemak ook meteen bij u bestellen. Uiteraard kunt u er voor kiezen dat de klant zelf te keuze krijgt om een account aan te maken of een eenmalige bestelling te laten doen waarvoor een account niet noodzakelijk is. En uiteraard kunt u dan de klant nog beïnvloeden door ze voordelen voor te schotelen waarom het slimmer is wél een account aan te maken.

Waarom is de keuze van het webshop pakket zo belangrijk ?

Om nog even terug te komen op de keuze van uw webshop pakket, en het belang wat u hierbij heeft ten opzichte van uw concurrenten.

Uw webshop zelf is de basis van heel uw bedrijf, wat u moet vergelijken met de inrichting van een winkel, en waarom dat zo belangrijk is. In het kort is dit belangrijk omdat dit bij een fysieke winkel het gevoel en gedrag van de klant beïnvloed. Neem als voorbeeld de Albert Heijn supermarkt en de Aldi. Ga bij jezelf maar eens na, wat voor gevoel krijg je als je de Aldi in loopt, en wat voor gevoel krijg je bij de Albert Heijn. Door het concept van de Aldi, waarbij nagenoeg alle producten op pallets zo de winkel in worden gereden, oogt alles meteen al heel goedkoop en dat is het dan ook.

Maar bij een webshop is de ‘winkel inrichting’ (dus template/layout webshop) op sommige gebieden nog veel belangrijker aangezien daar nog andere dingen meespelen zoals de betrouwbaarheid, want je bent toch op internet bezig en internet criminaliteit wordt ook steeds erger, dus het kan zo zijn dat mensen door het uiterlijk van uw webshop het bij voorbaat al niet meer vertrouwen. Daarom is het heel verstandig om meteen een zeer professionele en moderne webshop te beginnen. Dit kan tegenwoordig zonder dat je enige kennis hebt van programmeren (HTML/PHP). Wij adviseren u deze aanbieder van professionele webshops.

Laat een reactie achter