Adsense de voor en nadelen 2

Je hebt die website nu al een tijdje online en deze genereert elke dag al een redelijk aantal bezoeken en je gaat denken of je wel of niet Google Adsense moet gaan gebruiken om toch een vorm van inkomen te genereren.

Dit is een beschrijving van de voor en nadelen van deze aanpak van internet marketing. Adsense heeft zeker een grote invloed gehad op het internet en veel mensen over de gehele planeet werden er laaiend enthousiast over. Echter zijn er wel nadelen aan Adsense en er bestaan alternatieve middelen die je zou kunnen gebruiken.

Adsense is over het algemeen een geweldige tool voor webmasters. Ze gebruiken Adsense vooral om ervoor te zorgen dat hun website voldoende inkomen blijft genereren. De tool zorgt ervoor dat webmasters zich geen zorgen meer hoeven te maken over het plaatsen van betaalde advertenties waardoor ze meer tijd overhouden om aan hun content te werken. Het plaatsen van veel unieke content, met de best gezochte zoekwoorden in combinatie met Adsense zal namelijk voor veel inkomen gaan zorgen.

Het is ook redelijk eenvoudig om Adsense in je website te integreren net als dat het aanpassen van kleuren, tekst grootte en positie, waar je ook gemakkelijk mee kunt experimenteren om zo het beste resultaat te behalen.

Adsense is een mooie oplossing voor webmasters om via die weg een constant inkomen te genereren. Het enige wat je hoeft te doen is het creëren van voldoende hoogwaardige content en ervoor zorgen dat je website up to date blijft, dan kun je daarna leven van je website. Net als wat veel mensen op dit moment al doen met Adsense, het is eigenlijk een soort bedrijf in zichzelf geworden.

Wat ook mooi is aan Adsense is dat je vanuit 1 account advertenties kunt maken voor al je pagina’s. Handig voor webmasters met heel veel content, zodat ze geen verschillende accounts hoeven aan te maken.

Maar zoals er in de titel van dit artikel al staat, er zijn ook negatieve aspecten bij het gebruik van Adsense. Hier volgt een lijstje met nadelen.

Het grootste nadeel aan Adsense is dat je Google account kan worden geblokkeerd. In de meeste gevallen gaat het dan om klik fraude, wat inhoud dat iemand op advertenties gaat klikken met als doel om de sponsor te laten betalen of als je zelf klikt om er dus geld aan te verdienen. Momenteel is dat het grootste probleem van Adsense.

Maar de webmaster zelf hoeft niet degene te zijn die ervoor zorgt dat je account geblokkeerd wordt wegens klik fraude. Het kan ook je concurrent zijn om je tegen te werken en dat soort dingen gebeuren dus ook.

Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat je altijd een hoge positie in Google moet behouden zodat je bezoekers blijft trekken want anders verdien je natuurlijk niks.

En nog een probleem is dat je je website moet blijven vullen met hoogwaardige unieke content, wat best lastig kan zijn voor 1 persoon. Grotere ondernemingen nemen vaak tekst schrijvers aan om super veel content te genereren. En je kan begrijpen dat het voor 1 persoon moeilijk zal zijn om daar van te winnen.

Het beste wat je kunt doen om aan veel unieke content te komen is om een bepaald onderwerp diepgaand te onderzoeken om daarna een artikel te plaatsen met heel erg veel informatie waar je ook nog je eigen mening in kan verwerken.

Zoals eerder vermeld zijn er ook alternatieve manieren om geld te verdienen met je website. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van affiliate programma’s zoals Daisycon, Tradetracker en je zou gebruik kunnen maken van een verdienmodel, een methode die voor veel mensen al heeft gewerkt om flink wat geld te verdienen met een website.

Je weet nu wat de voor en nadelen zijn van het gebruik van Adsense, je weet wat de alternatieve mogelijkheden zijn dus ik neem aan dat je nu zelf een heldere keus kunt maken. Ik wens alle webmasters en internet marketeers veel succes met geld verdienen op internet!

2 thoughts on “Adsense de voor en nadelen

  1. Pingback: Het opzetten van je eigen online business | Verdienonlinegeld.info Makkelijk en snel geld verdienen op internet

  2. Pingback: Full Time internet marketeer worden | Verdienonlinegeld.info Makkelijk en snel geld verdienen op internet

Laat een reactie achter