3 tips voor zoekmachine optimalisatie

Een hoge ranking in de organische zoekresultaten van Google kan een grote impact hebben op het succes van je bedrijf. Je kunt ervoor kiezen om een zoekmachine marketing expert in te huren of, als je er de tijd voor hebt, kun je zelf een aantal dingen doen voor een betere vindbaarheid. 

Stap 1: Keyword onderzoek 

Welke keywords denk je dat je klanten zullen gebruiken om te vinden wat jij op je site aanbied? Een keyword kan een enkel woord zijn, of een combinatie van meerdere woorden (korte zinnen). Er wordt ook meer gebruik gemaakt van korte zinnen dan enkele keywords, omdat korte zinnen specifieker zijn.

Ga brainstormen en schrijf zoveel mogelijk keywords op die je zo kunt verzinnen. Vraag ook de mensen in je omgeving of ze je kunnen helpen met het verzinnen van geschikte keywords. Kijk ook hoe je concurrenten het doen, kijk welke keywords zij gebruiken. Probeer een lijst te maken met zo’n 20 tot 30 (long term)Keywords.

Kies de 2 beste (long term)Keywords, waarvan je denkt dat daar het meeste op gezocht gaat worden. Maar ben er wel bewust van dat het met keywords waar veel concurrentie in is, het een stuk lastiger zal worden om een hoge ranking binnen de Google zoekresultaten te behalen. Dus selecteer de 2 beste keywords zinnen die het beste jouw bedrijf beschrijven, die niet te vaag zijn en waar niet teveel concurrentie in is.

Wanneer je dit gedaan hebt, is het tijd om wat aanpassingen te maken aan de hoofdpagina van je website.

Stap 2: Web content 

Alle tekst en woorden op je website behoren tot de content van je website. En content is king in de wereld van zoekmachine optimalisatie. Daarom moet je de relevante keywords op strategische plekken op je website plaatsen zodat je Google kunt overtuigen dat de content zeer relevant is aan de keywords die erbij horen. Maar let er wel op dat de content nog wel normaal te lezen is door je bezoekers, niet dat het bomvol staat met alleen maar keywords die elkaar opvolgen.

SEO tips:

  • Plaats keywords in de headings, bij voorkeur aan het begin van de heading.
  • Gebruik bij linken in plaats van “Klik Hier” keywords zoals: Voor meer info kijk op de pagina “zoekmachine optimalisatie tips“.

Gebruik keywords ook in de Title tag van je website. Gebruik het CSM systeem van je website om hier aanpassingen aan te maken, of open de index.php/html met bijvoorbeeld dreamweaver en maak de aanpassing handmatig.

Wanneer je de keywords hebt fine-tuned voor je hoofdpagina, denk er dan over na om nieuwe content toe te voegen zoals gedetaileerde beschrijvingen van je producten of diensten, een FAQ’s pagina of informatie artikelen die relevant zijn aan je producten en/of diensten.

Stap 3: Linking (backlinks)

Elke link van een andere website(met een ander IP adres) naar die van jou, noemen we een “backlink”. Elke link naar jou site zal door zoekmachines worden gezien als een stem voor populariteit en en verbeterd je positie.

Maar het gaat hier meer om de kwaliteit dan de kwantiteit van de backlinks. De websites die naar jou linken kunnen het beste relevant zijn aan jou website en hebben zelf al een hogere ranking. 10 links met een hogere kwaliteit kunnen beter zijn voor je Google positie dan 500 links van websites met een lage ranking. Sterker nog, ik las laatst een artikel over een website die slechts 1 backlink had, waardoor zijn pagerank steeg naar PR7. Hij had een case vermelding gedaan op Adobe.com, wat een PR10 website is. Dus probeer backlinks te verzamelen van website met zelf een hoge pagerank.

Brainstorm en zoek naar alle relevante website met een redelijke pagerank. Stuur ze een vriendelijke email, waar je gaat beschrijven waarom hun bezoekers er voordeel bij kunnen hebben om bekend te zijn met jou bedrijf of informatie op je website. Vraag ze om een link te plaatsen.

Hoe kan ik de resultaten bijhouden?

Controleer je resultaten in de komende maanden door in Google te zoeken op de keywords die je gebruikt om te kijken hoe hoog je scoort. Gebruik ook Google Analytics om te kijken waar je bezoekers vandaan komen en waar ze op zoeken om jou site te vinden.

Blijf het bovenstaande proces voor elke pagina herhalen. Vergeet ook niet om je content regelmatig te updaten en het aantal backlinks te vergroten.

Als je alles goed gedaan hebt, zal je website in de komende tijd een flinke stijging maken binnen de organische zoekresultaten. Waardoor je een hoger aantal sales zal maken en dus meer geld zal verdienen!

Extra hulpmiddelen voor een betere positie in zoekmachines

Naast het inhuren van een seo expert, kun je ook nog gebruik maken van andere betaalde diensten waardoor je bv sneller aan veel backlinks kunt komen, een groter bereikt hebt op Social Media en meer bezoekers ontvangt. Kijk voor onze aanbevelingen op de pagina SEO tips.

Laat een reactie achter